JÄÄKIEKKOKYPÄRÄT

Järjestys:
Näytä:
Näytä: Lista Ruudukko
Bauer 2100 Combo Kypärä+ristikko
..
39,00€ 54,00€ Veroton: 31,45€
Bauer 5100 Helmet
..
44,90€ 67,50€ Veroton: 36,21€
Bauer 5100 Helmet Combo
..
69,00€ 90,00€ Veroton: 55,65€
Bauer 7500 Helmet
..
116,00€ Veroton: 93,55€
Bauer 7500 Helmet Combo
..
135,00€ Veroton: 108,87€
Bauer IMS 11.0 Kypärä Väri: Valkoinen
..
139,00€ 169,00€ Veroton: 112,10€

Kypärän valinta

Jääkiekkokypärä on oikeastaan pelaajan tärkein suoja. Se suojaa päätä iskuilta kaatumisten, toisiin pelaajiin, laitoihin ja maaliin törmäysten, kiekko-osumien ja mailan iskujen yhteydessä. Kypärä on valittava huolellisesti ja perusteellisesti, koska sen käyttöikä on varsin pitkä. Tämä koskee myös lapsia, koska nykyaikaisten kypärien rakenne antaa mahdollisuuden muuttaa mittaa ohimoiden alueella. Kypärän säätömekanismi voi valmistajasta riippuen toimia lukitussalvoilla tai ruuveilla. Salpojen tai ruuvien paikoista riippuen mekanismeja on erilaisia. Lasten ja nuorten tulee käyttää ristikolla varustettua kypärää, esimerkiksi Bauer Re-Akt 100, joita on esillä nettikaupassamme. Kypärässä on koko kasvot peittävä metallitangoista tehty ristikkosuoja. Tällaisissa suojissa tangot on tehty joko terässeoksista tai iskuja kestävästä titaaniseoksesta. Aikuisia pelaajia varten on läpinäkyvällä maskilla varustettuja kypäriä, joiden yhteydessä käytetään leukasuojaa, esimerkiksi Mogo, joka on helppo sovittaa juuri omaan leukaan sopivaksi lämmittämällä suojaa ensin kuumassa vedessä. Läpinäkyvät maskit eli visiirit tulee valita kypärän koon mukaan. Visiiri voidaan säätää lähemmäs kasvoja tai kauemmas niistä, pelaajan mieltymysten mukaan. Maski on tehty iskuja kestävistä materiaaleista (esimerkiksi polikarbonaatista), jotka eivät naarmuunnu eivätkä halkeile. Useimmissa visiireissä on erityispinnoite, joka ehkäisee kosteuden tiivistymistä. Visiirin käyttöikä pitenee nykyaikaisten entistä kestävämpien materiaalien ansiosta.

Kypärän valinnassa tulee noudattaa kahta tärkeintä perussääntöä:

- kypärän tulee istua napakasti, se ei saa heilua, mutta ei myöskään painaa liikaa päätä

- kypärän etureunan tulee olla 1,5 - 2,5 cm kulmakarvojen yläpuolella.

Kypärämallia valitessa on otettava huomioon pään muoto. Useimmat valmistajat tekevät kypäriä pelaajille, joiden pään muoto on soikiomainen. Kypärän rakenne on kapea, eikä se välttämättä sovi pyöreäpäisille, koska on ahdas ohimoista ja siksi epämukava pelatessa. Siksi kypärää valitessa on kiinnitettävä ensisijaisesti huomiota siihen, miten se istuu ohimoilta. Nettikaupassamme esitellään mm. CCM:n ja Bauerin kypäriä, joista löytyy sekä leveitä että kapeampia malleja.

Seuraavasta taulukosta saatte apua oikein valitun kypärän löytymiseen:..

Kun sovitat kypärää ensimmäisen kerran, on löysättävä sivulla yläosassa olevat säätöruuvit ja avattava kypärä suurimpaan mahdolliseen kokoonsa. Sitten kypärää liikutellaan päässä hiljalleen. Kun mukava asento on löytynyt, kiristetään ruuvit ja tarkastetaan tulos. Kypärän tulee istua tiiviisti, pää ei saa pyöriä sen sisällä, mutta kypärä ei saa myöskään painaa päätä mistään kohtaa.

Kypärän valinnassa tulee ennen muuta luottaa tuntemuksiinsa ja vasta sen jälkeen katsoa kypärän ulkonäköä. Urheiluperhe.com:issa on erivärisiä kypäriä: mustia, valkoisia, punaisia, sinisiä