JÄÄKIEKKOMAILAT

Järjestys:
Näytä:
Näytä: Lista Ruudukko

1 Mailan valitseminen

Yrityksemme mailavalikoimissa on kaikkein tunnetuimpia johtavia tuotemerkkejä: CCM, Bauer, Warrior ja muita, joten kaupastamme on helppo löytää itselle sopivat varusteet. Kun noudattaa perussääntöjä, mailan valitsemiseen ei kulu paljon aikaa. Huomioon tulee ottaa ikä, paino, pituus ja pelipaikka. Jääkiekkomailojen valmistajat tekevät mailoja neljälle ikäryhmälle, ja kaikille löytyy omansa nettikaupastamme:

 

Pienikokoiset ja kevyet aikuiset (alle 70 kg) valitsevat joskus nuorisomailan.

Mailan sopivan jäykkyyden (flex) valinnassa tulee ottaa huomioon pelaajan paino ja voima: mitä jäykempi maila, sitä enemmän voimaa lyönti vaatii. Nettikaupassamme voi valita sopivan jäykkyyden laittamalla merkin valintakenttään ”Jäykkyys”. Jos mailaa ostaessanne haluat lyhentää tai pidentää mailan vartta, teemme sen huoltopisteessämme ilmaiseksi. Mailan varren lyhentäminen tekee sen jäykemmäksi ja päinvastoin. Suurin osa nykymailoista merkitään Easton-asteikon mukaan, jossa arvot ovat 40 - 120:

 

Jos mailan valinnassa lähtökohdaksi otetaan valmistajan osoittama merkintä, niin yleensä sopiva maila on se, jonka jäykkyysarvo on sama kuin pelaajan paino.

Sopivan pituuden löytämiseksi tulee seistä tasaisella pinnalla ja asettaa maila eteensä siten, että sen lapa on jalkaterien välissä. Mieluiten mailan pituus valitaan luistimilla seisten, jolloin sen tulee ylettyä leukaan. Ilman luistimia mailan tulee ulottua nenänpäähän.

2 Lavan valinta

Lavan valinnassa tulee ottaa huomioon pelaajan pelipaikka ja kokemus: lavan kärki voi olla pyöreä, neliö tai neliö pyöristetyin kulmin. Pyöreä kärki, kuten CCM Ribcor Reckoner -mailassa, sopii parhaiten hyökkääjille, puolustajille taas ihanteellinen on neliönmuotoinen lavan kärki. Kompromissina on neliönmuotoinen kärki pyöristetyin kulmin, kuten esim. Bauer Supreme.

Oikea lavan käyryys riippuu pelaajan tehtävistä pelissä. Lavan kannan luota alkavalla käyryydellä on helpompi nostaa kiekko jäästä, kärjessä oleva käyryys helpottaa kiekon pitämistä jäällä ja keskiosassa oleva käyryys on yleismaila. Lavan ja kiekon välistä kontaktia voidaan parantaa Sportstape-jääkiekkoteipillä, jota kaupastamme saa mustana, tai Reebok-teipillä, joka on valkoista.

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja annamme neuvoja. Tapaamisiin kaupassamme!